MUDr. Marie Skalská: Nápovědník
Povolání + životní motto + znamení zvěrokruhu
Lékařka, lektorka, instruktorka, přednášející na FTVS UK, jednatelka, běžkyně, vyšumělá baletka a zpěvačka s překrytým sopránem.
„Udržuji tempo a počet“
Zvěrokruh: jasný Býk
Kniha na nočním stolku
Vyhnání Gerty Snirch od Katky Tučkové. Budu jí tam mít ještě dlouho, protože ji mohu číst jen po částech. Toho utrpení v nedávné době je tam na mě moc. Střídám to s „Impresionissm“ a „Lifestyle Wellness Coaching“ (skloňované to vypadá divně).
Film, který mě potěší, když venku prší
Láska nebeská a Tři oříšky pro popelku
Muzika, kterou poslouchám v autě
V autě mám většinou nejvíce klidu, tak přemýšlím, co, kdy a jak, abych to nezapomněla, tak si to nahrávám…ale jinak je mou favoritkou ZAZ.
Můj ranní rituál
Káva, iPAD, studená sprcha a pak budím a několikráte vysvětluji délku povinné školy docházky v České republice a že dneska se do školy ještě opravdu půjde.
Oblíbený recept na zdravé jídlo a jeho pravý opak, výživová vražda
Já myslím, že není zdravé a nezdravé jídlo - je jen nevhodné množství. Třeba moje oblíbené dušené zelí je ve větším množství svým způsobem také vražda.
Každopádně zkuste karpáčo z červené řepy:
Potřebujete:
- věší bulvu červené řepy
- ½ paličky česneku
- 2 lžíce oleje
- 2 lžíce balsamikového octa
- tymián nebo provensálské koření
- krapet soli, krapet pepře
- mozzarellu nebo jiný oblíbený sýr
- alobal a troubu
Bulvu řepy očistíme od hlíny. Postavte do alobalu, zakápněte olejem, trochu balsamikovým octem, zasypete kořením dle chuti, já dávám většinou provensálské nebo samotný tymián. Přidejte neoloupané stroužky česneku, musí zůstat v pevné slupce, aby se nerozpadly. Lehce osolte, opepřete a pečlivě zabalte do alobalu, aby nic nevytékalo. Nechte hodinu v troubě péct na dvě stě stupňů. Posléze nakrájejte, plátky proložte třeba mozzarellou či jakýmkoliv jiným sýrem, hoďte na to pár lístků bazalky a pochutnejte si!
Moje aktivity v roce 2015
Být spokojená sama se sebou, udržet tempo a počet. Kdybych vypsala vše, co mám v tomto roce v plánu, mohlo by to být moc stresující čtení.
Proč mám rád/a svou práci
Protože se musím neustále něco učit, vymýšlet, drží mě v tempu, krapet pod stresem a to já jsem pak nejvýkonnější.
Jak odpočívám a pečuji o své zdraví a duši
Na ledu, na sněhu, pod vodou, na vodě, s nohama ve šlapkách, na sále, vždycky se zvýšenou tepovou frekvencí. A s klidovou tepovkou pravidelně minimálně 1x měsíčně (na tu frekvenci ne tepovou, ale návštěv divadla, jsem zcela bezostyšně hrdá) v divadle.
Vzkaz čtenářům Aerobic.cz
Mějte se báječně a něco pro to dělejte!
Nejčtenější Nápovědníky na Aerobic.cz:
- Denisa Barešová: Moje tipy pro zdraví a pohodu
- Moje tipy pro zdraví: Táňa Bednářová Vovsová
- Nápovědník : Kristýna Lásková
- Tamara Jiříková: Moje tipy pro zdraví a pohodu
- Nápovědník: Lucie Tvrdoňová, instruktor skupinových lekcí a výživový poradce
- Nápovědník: Lenka Velínská
- Nápovědník: Vendula Scheibová, Miss sportaerobic
- Nápovědník: Jiří Gruntorád
- Mili Pilátová: Moje tipy pro zdraví a pohodu
- Lea Grančič: Nápovědník
28. 01. 2015, 18.59:50