Recept na neděli: Jahodové gaspaccho
Pokud chcete překvapit návštěvu něčím opravdu hříšně dobrým, ale přesto v souladu s výživovými "fitness předpisy", budete potřebovat (na 10 porcí):
100 g čerstvých jahod
100 g žlutého melounu
limetkovou šťávu
hnědý cukr
mátové lístky
zmrzlinu Häagen-Dazs Strawberries and Cream
Meloun a jahody nakrájíme na maličké kostičky a dáme do misky. Asi 100 g cukru svaříme s vodou v poměru jedna ku jedné. Do sirupu přidáme velmi jemně nasekané lístky máty, dochutíme limetkovou šťávou a touto směsí zalijeme ovoce.
Nakrájený meloun s jahodami vložíme do skleniček a přidáme zmrzlinu Häagen-Dazs Strawberries and Cream (místo kopečku můžeme vykrojit velkým nožem kostku nebo řez). Nakonec ozdobíme čokoládovou tyčinkou.
Co jste možná nevěděli...
Zmrzlina Häagen-Dazs, jejíž dnes již kultovní příběh se začal psát před 90 lety v New Yorku, se vyrábí z kvalitních surovin -základ tvoří čerstvá smetana, odtučněné mléko, vaječný žloutek a cukr. Zmrzlina Häagen-Dazs neobsahuje žádné umělé emulgátory, žádná umělá barviva a příchutě, žádné umělé konzervační látky. A také má pouze minimum vzduchu (podíl zmrzlinové hmoty je 87%), a proto je zárukou intenzivnějšího, delšího kulinárního prožitku.
text: Häagen-Dazs, foto: Häagen-Dazs – 10. 10. 2009, 15.58:11