Recept: Mrkvový krém se zázvorem, koriandrem a červenou cibulkou restovanou s fíkovým balzamikovým krémem Kalamáta Papadimitriou
Vyzkoušejte polévku, kterou připravuje šéfkuchař restaurace La Casa Argentina Jan Souček.
600 g mrkve
6 lžic fíkového balzamikového krému
800 ml mléka
100 g cibule
3 stroužky česneku
80 g zázvoru
200 ml oleje
80 g hladké mouky
1 červená cibule
2 lžíce olivového oleje
2 lžíce sekaného koriandru
sůl
Na polovině oleje orestujeme dozlatova nasekanou cibuli s česnekem, zázvorem a mrkví nakrájenými na plátky. Přidáme mléko a vaříme doměkka. Z druhé poloviny oleje a mouky uděláme jíšku, kterou přidáme do polévky. Po cca 8 minutách varu vše rozmixujeme tyčovým mixérem do hladké konzistence. Dochutíme solí a pepřem. Na pánvi s olivovým olejem zpěníme červenou cibulku nakrájenou na plátky a zakápneme fíkovým balzamikovým krémem. Polévku servírujeme posypanou orestovanou cibulkou a nasekaným koriandrem.
text: Vyzkoušejte polévku, kterou připravuje šéfkuchař restaurace La Casa Argentina Jan Souček. – 03. 09. 2016, 19.30:32