Recept: Matiho marinované kuřátko
Přísady
• 6 menších kuřat
• 6 stroužků česneku
• 8 mrkví
• 5 cibulí
• 1 velká sklenice sherry - fino Tio Mateo
• 1 velká sklenice sherry octa
• 1 velký šálek olivového oleje
• bobkový list
• sůl
Příprava
Kuřata omyjeme a připravíme. Svážeme je a celá je osmažíme na rozpáleném oleji ve velkém hrnci.
Očistíme zeleninu, nakrájíme cibuli a mrkev na kolečka. Česnek oloupeme a nakrájíme. Vše několik minut restujeme na pánvičce na troše oleje, ale nenecháme zhnědnout. Poté zeleninu s vínem, octem a olejem přidáme k masu, ochutíme solí, celým pepřem a bobkový listem. Hrnec zakryjeme a vaříme na mírném ohni, dokud maso nezměkne. Doporučujeme použít malá kuřata, případně velká rozkrájet (v takovém případě použijeme více vína, octa a oleje).
foto: www.sherry.cz – 03. 02. 2010, 19.46:55