Aerobic Casopisek.czVyletiky.czFitcentra.czAerobic.cz

čtenář nepřihlášen   přihlásit se   registrovat se   informace

RSS článků   RSS akcí

Vlastní vyhledávání

Recepty

Kvalitní chleba je chutný! Recept, který vás bude bavit

Ačkoliv se na nás ze všech stran valí všelijaké exotické potraviny a přísady, zažívá svou renesanci i prostý český chléb – jeden z pilířů našeho jídelníčku. Dodává nám energii, vitamíny řady B, železo, vápník a samozřejmě také vlákninu. A co je na něm snad vůbec nejlepší? Že si můžeme vybírat mezi tolika druhy a chutěmi. S tím nám také mohou pomoci značky kvality - například Klasa nebo Regionální potravina. Aby získal chléb toto označení, musí splňovat náročná kritéria na svou kvalitu. Značka Klasa je prestižním oceněním, které si zaslouží ty nejpoctivější a nejkvalitnější výrobky. Zelenomodré logo Regionální potravina na obalech výrobků spotřebiteli zase zaručí, že produkt i suroviny použité při jeho výrobě pochází z domácí produkce.

Salát s chlebovými krutony

Připravte si svěží salát a doplňte ho křupavými krutony z českého chleba ovoněného stroužkem česneku. Věděli jste, že i chleby se prodávají s oceněním kvality?

Salát s chlebovými krutony

Ingredience:

•    4 rajčata
•    1 okurka
•    polníček
•    1 červená cibule
•    dýňová semínka
•    citron
•    1 stroužek česneku
•    1 svazek tymiánu
•    olivový olej
•    voda
•    sůl, pepř
•    4 plátky včerejšího chleba

Postup:

1.    Zeleninu omyjte a očistěte.
2.    Rajčata a okurku nakrájejte na kostky, cibuli na kolečka a vše smíchejte s polníčkem.
3.    Do misky vymačkejte šťávu z ¼ citronu a přidejte i špetku kůry a obraný tymián.
4.    K citronové šťávě vmíchejte 50 ml vody a 40 ml olivového oleje. Přidejte sůl a pepř.
5.    Zálivku dobře promíchejte a vlijte k zelenině. Promíchejte.
6.    Chléb rozložte na plech a pokapejte olejem. Nechte ho zapéct na 180°C dozlatova.
7.    Než se zapeče chléb, orestujte lehce osolená dýňová semínka na kapce oleje. Poté je odstavte a osolte.
8.    Vychladlá semínka vmíchejte do salátu a dokončete krutony tak, že chléb potřete česnekem, osolíte a opepříte a nakrájíte na kusy. Krutony můžete pokapat olivovým olejem.
9.    Těsně před podáváním vmíchejte krutony do salátu.

Další zajímavé recepty a informace najdete na akademiekvality.cz. A přímo v obchodech během nákupu vám pomohou značky kvality.

 

 

28. 03. 2017, 22.52:13

 

reklama


Aerobic.cz na facebooku - od aerobiku přes jogu a pilates až po zumbu


Reklama Google:

 

TOPlist