Zkuste pesto z medvědího česneku od Hradeckých delikates
Medvědí česnek není v české kuchyni žádnou novinkou. Velmi rády s ním pracovaly již naše babičky. Vyhledávaly ho nejen pro jeho příjemnou, česnekovou chuť, ale také pro jeho blahodárné účinky na náš organismus.
Jeho cenné složky (jako například látka Allicin) působí jako prevence řady zdravotních potíží, také je medvědí česnek přírodním antibiotikem, antioxidantem a zdrojem vitaminu C. Pomáhá rovněž při vysokém krevním tlaku, proti nadýmání a zácpě a díky močopudným účinkům čistí ledviny. Proto je tato zázračná léčivá rostlina vyhledávanou bylinkou jarních detoxikací. Nyní si můžeme zázračných účinků medvědího česneku vychutnat také v lahodných pestech, která vyrábí rodinná manufaktura Hradecké delikatesy. Toto ručně a šetrně vyráběné pesto neobsahuje žádné chemické konzervanty, aromata, barviva, lepek či GMO. Prostě jen lahodná chuť, síla přírodních pokladů a lidská práce vykonávána s láskou.
Více informací na www.hradeckedelikatesy.cz.
Příklady využití pesta:
• na bagetky, chléb, do toustů
• do palačinek na slano, do slaných koláčů quiche, závinů z listového těsta (viz recept níže)
• do pomazánek – ať už tvarohových, či jako dip do jogurtu
• do salátů – jak zeleninových, tak i luštěninových
• do rýže, kuskusu, pohanky, jáhel, bulguru
• skvěle chutnají k masům všeho druhu, ke grilování, ale i ryba potřená pestem získá vynikající chuť
• ke grilovaným sýrům – například hermelín
• na žampiony portobello i jiné houbové pokrmy
18. 03. 2018, 11.11:19