Vepřová panenka se šalvějovým máslem
Tip na víkendové vaření: nejlépe chutná s plátky do křupava vypečených brambor nebo s jemnou bramborovou kaší.
INGREDIENCE:
• 1 vepřová panenka
• Sůl, pepř
• Snítka šalvěje
• 1 červená cibulka
• 100 g másla
• Pečené brambory
POSTUP:
1. Vepřovou panenku rozkrojte na 3 – 4 stejně velké špalíčky. Maso potřete olejem.
2. Rozehřejte pánev a maso postupně ze všech stran opékejte tak, aby uvnitř zůstalo lehce růžové. Pokud se maso bude na povrchu opékat moc rychle, můžete jej zabalit do alobalu a dopéct v troubě.
3. Hotovou vepřovou panenku nakrájejte na plátky, osolte a opepřete.
4. Na stejné pánvi, kde jste připravovali maso, rozpusťte máslo a vložte do něj nahrubo nasekanou šalvěj a najemno nasekanou cibulku.
5. Pomalu opékejte, dokud není cibulka hotová.
6. Šalvějovým máslem přelijte plátky vepřové panenky.
Tip: Je důležité vybrat máslo, které je opravdu kvalitní. Takové výrobky poznáte díky značkám kvality nacházející se na obalu. Mezi nejznámější patří např. KLASA, Regionální potravina či „biozebra“. S výběrem kvalitních potravin – nejen másel – vám navíc pomůže i web www.akademiekvality.cz, kde se také můžete inspirovat dalšími chutnými, vyváženými a cenově dostupnými recepty.
23. 05. 2017, 10.48:08