Aerobic Casopisek.czVyletiky.czFitcentra.czAerobic.cz

čtenář nepřihlášen   přihlásit se   registrovat se   informace

RSS článků   RSS akcí

Vlastní vyhledávání

Články - archiv

Vepřová panenka se šalvějovým máslem

Tip na víkendové vaření: nejlépe chutná s plátky do křupava vypečených brambor nebo s jemnou bramborovou kaší.

Vepřová panenka se šalvějovým máslem

INGREDIENCE:
•    1 vepřová panenka
•    Sůl, pepř
•    Snítka šalvěje
•    1 červená cibulka
•    100 g másla
•    Pečené brambory

POSTUP:
1.    Vepřovou panenku rozkrojte na 3 – 4 stejně velké špalíčky. Maso potřete olejem.
2.    Rozehřejte pánev a maso postupně ze všech stran opékejte tak, aby uvnitř zůstalo lehce růžové. Pokud se maso bude na povrchu opékat moc rychle, můžete jej zabalit do alobalu a dopéct v troubě.
3.    Hotovou vepřovou panenku nakrájejte na plátky, osolte a opepřete.
4.    Na stejné pánvi, kde jste připravovali maso, rozpusťte máslo a vložte do něj nahrubo nasekanou šalvěj a najemno nasekanou cibulku.
5.    Pomalu opékejte, dokud není cibulka hotová.
6.    Šalvějovým máslem přelijte plátky vepřové panenky.

Tip:  Je důležité vybrat máslo, které je opravdu kvalitní. Takové výrobky poznáte díky značkám kvality nacházející se na obalu. Mezi nejznámější patří např. KLASA, Regionální potravina či „biozebra“. S výběrem kvalitních potravin – nejen másel – vám navíc pomůže i web www.akademiekvality.cz, kde se také můžete inspirovat dalšími chutnými, vyváženými a cenově dostupnými recepty.

 

23. 05. 2017, 10.48:08

 

reklama


Aerobic.cz na facebooku - od aerobiku přes jogu a pilates až po zumbu

TOPlist