Tipy na rychlé marinády na maso
Správnou chuť dodají grilovanému i pečenému masu vhodně zvolené marinády, do kterých stačí maso na několik hodin (ideálně vždy přes noc) naložit. Jejich příprava je v zásadě velmi jednoduchá a nezabere víc než několik minut. Fantazii se přitom meze nekladou.
• Marinádu z BBQ balzamikového krému, nasekaného tymiánu a rozmarýnu, olivového oleje, rozmačkaného česneku, dijonské hořčice a najemno nakrájené cibule využívá Honza Souček v receptu na kuřecí prsa obalovaná v kukuřičných lupíncích.
• Fíkový balzamikový krém Kalamáta Papdimitriou smícháme s rozdrceným česnekem, trochou vody, tymiánem, osolíme a opepříme. Tato marináda se hodí na vepřové maso, například pečený bůček.
• Sladší marináda z BBQ balzamikového krému, povidel, kečupu, česneku, soli a olivového oleje vynikne třeba na grilovaných žebrech.
• Svěží marinádu na kuřecí křídla připravíme smícháním plnotučné hořčice, kečupu, bílého balzamikového krému s pomerančem a citrónem, česneku, sekané petržele, soli a olivového oleje.
• Z chili balzamikového krému, sezamového oleje, poloviny nastrouhaného zázvoru, omáčky Kikoman, soli a pepře připravíme marinádu, která perfektně dochutí rybí maso.
Na českém trhu je k dostání celkem 5 příchutí balzamikových krémů Kalamáta Papadimitriou: klasický tmavý krém využijete jak do salátů, tak i do polévek nebo dezertů, bílý s pomerančem a citrónem se svou svěží chutí ladí s ovocem, zeleninou nebo rybami a nasládlý tmavý fíkový krém chuťově pozvedne maso i saláty. K těmto třem letos přibyly dvě novinky, které jsou nejlepší právě na grilované dobroty – bylinkový BBQ a pikantní chili.
Všechny balzamikové krémy jsou vhodné i pro ty, kteří musejí dodržovat bezlepkovou dietu. Navíc v jedné porci obsahují jen 17 kalorií a žádný tuk, takže si ho mohou dopřát i ti, kteří si hlídají štíhlou linii.
03. 06. 2016, 19.38:05