Aerobic Casopisek.czVyletiky.czFitcentra.czAerobic.cz

čtenář nepřihlášen   přihlásit se   registrovat se   informace

RSS článků   RSS akcí

Vlastní vyhledávání

Články - archiv

Letní recepty s balzamikovými krémy Kalamáta Papadimitriou

Fenyklový salát s granátovým jablkem a plátky marinovaného lososa

400 g čerstvého lososa
2 limetky
4 polévkové lžíce olivového oleje
1 fenykl
1 salát lollorosso
1 granátové jablko
6 lžic balzamikového krému Kalamáta Papadimitriou s příchutí citronu a pomeranče
Sůl
Bageta/ toustový chléb

1.    Lososa nakrájíme na tenké plátky, které pokapeme limetovou šťávou, olivovým olejem, lehce osolíme a necháme odležet cca 10 minut.
2.    Fenykl nakrájený na tenké plátky, natrhané listy salátu, zrníčka z granátového jablka promícháme se zálivkou z olivového oleje, soli a citrusového balzamikového krému Kalamáta  Papadimitriou.
3.     Salát podáváme s marinovaným lososem a rozpečenou bagetou nebo tousty.

Salát z polníčku s bílým balzamikovým krémem Kalamáta Papadimitriou s příchutí pomeranče a citrónu

Salát s kousky pečeného lososa s chřestem, vejcem, mladými brambůrkami a špenátem s klasickým balzamikovým krémem

400 g filetu z lososa
8 stonků chřestu
4 křepelčí nebo 2 slepičí vejce
300 g mladého špenátu
400 g malých nových brambor
1 salát lollorosso
2 lžíce extra virgin olivového oleje
5 lžic klasického balzamikového krému Kalamáta Papadimitriou
Sůl

1.    Lososa nakrájíme na kostky 2x2cm, osolíme a na pánvi opečeme společně s uvařenými mladými brambůrkami.
2.    Listy salátu smícháme s čerstvým, očištěným chřestem, špenátem, uvařenými vejci a polijeme zálivkou připravenou z balzamikového krému, oleje a soli.  
3.    Lososa s brambůrkami necháme lehce vychladnout a podáváme s dochuceným salátem.

Grilovaný špíz z kuřecích prsíček marinovaný v klasickém balzamikovém krému Kalamáta Papadimitriou

Plátky červené řepy s kozím sýrem, medovým dresinkem s fíkovým balzamikovým krémem a ořech

2 červené řepy
200 g kozího sýru
4 lžíce medu
3 lžíce bílého balzamikového krému Kalamáta Papadimitriou
150 ml olivového oleje
Sůl
1 -2 lžíce fíkového balzamikového krému Kalamáta Papadimitriou

1.    Uvařenou a oloupanou červenou řepu nakrájíme na tenké plátky.
2.    Na dresink smícháme med, bílý balzamikový krém a olivový olej.
3.    Při podávání plátky řepy osolíme, pokapeme dresinkem a poklademe kozím sýrem a opraženými ořechy a na závěr zakápneme fíkovým balzamikovým krémem.


  • Balzamikové krémy představují kvalitní balzamikovou redukci vyrobenou z prvotřídního řeckého balzamikového octa Kalamáta. Krémy mají hustou konzistenci a vyváženou chuť. V jedné lžíci balzamikového krému je obsaženo 13 kalorií a žádný tuk.
  • Balzamikové krémy Kalamáta Papadimitriou jsou k dostání v praktické lahvičce o obsahu 250 ml v řetězcích Makro, Billa, Tesco, Globus, Hypermarket Albert a dočasně v bývalých prodejnách Interspar. Doporučená cena vč. DPH je 99,90 Kč.
  • Recepty (text) připravil šéfkuchař z  La Strada Ristorante Jan Souček, video  I. Asarlidis, šéfkuchař a majitel řecké restaurace Kavala
 

18. 06. 2015, 14.26:54

 

reklama


Aerobic.cz na facebooku - od aerobiku přes jogu a pilates až po zumbu

TOPlist