Aerobic Casopisek.czVyletiky.czFitcentra.czAerobic.cz

čtenář nepřihlášen   přihlásit se   registrovat se   informace

RSS článků   RSS akcí

Vlastní vyhledávání

Články - archiv

Kvalitní chleba je chutný! Recept, který vás bude bavit

Ačkoliv se na nás ze všech stran valí všelijaké exotické potraviny a přísady, zažívá svou renesanci i prostý český chléb – jeden z pilířů našeho jídelníčku. Dodává nám energii, vitamíny řady B, železo, vápník a samozřejmě také vlákninu. A co je na něm snad vůbec nejlepší? Že si můžeme vybírat mezi tolika druhy a chutěmi. S tím nám také mohou pomoci značky kvality - například Klasa nebo Regionální potravina. Aby získal chléb toto označení, musí splňovat náročná kritéria na svou kvalitu. Značka Klasa je prestižním oceněním, které si zaslouží ty nejpoctivější a nejkvalitnější výrobky. Zelenomodré logo Regionální potravina na obalech výrobků spotřebiteli zase zaručí, že produkt i suroviny použité při jeho výrobě pochází z domácí produkce.

Salát s chlebovými krutony

Připravte si svěží salát a doplňte ho křupavými krutony z českého chleba ovoněného stroužkem česneku. Věděli jste, že i chleby se prodávají s oceněním kvality?

Salát s chlebovými krutony

Ingredience:

•    4 rajčata
•    1 okurka
•    polníček
•    1 červená cibule
•    dýňová semínka
•    citron
•    1 stroužek česneku
•    1 svazek tymiánu
•    olivový olej
•    voda
•    sůl, pepř
•    4 plátky včerejšího chleba

Postup:

1.    Zeleninu omyjte a očistěte.
2.    Rajčata a okurku nakrájejte na kostky, cibuli na kolečka a vše smíchejte s polníčkem.
3.    Do misky vymačkejte šťávu z ¼ citronu a přidejte i špetku kůry a obraný tymián.
4.    K citronové šťávě vmíchejte 50 ml vody a 40 ml olivového oleje. Přidejte sůl a pepř.
5.    Zálivku dobře promíchejte a vlijte k zelenině. Promíchejte.
6.    Chléb rozložte na plech a pokapejte olejem. Nechte ho zapéct na 180°C dozlatova.
7.    Než se zapeče chléb, orestujte lehce osolená dýňová semínka na kapce oleje. Poté je odstavte a osolte.
8.    Vychladlá semínka vmíchejte do salátu a dokončete krutony tak, že chléb potřete česnekem, osolíte a opepříte a nakrájíte na kusy. Krutony můžete pokapat olivovým olejem.
9.    Těsně před podáváním vmíchejte krutony do salátu.

Další zajímavé recepty a informace najdete na akademiekvality.cz. A přímo v obchodech během nákupu vám pomohou značky kvality.

 

 

28. 03. 2017, 22.52:13

 

reklama


Aerobic.cz na facebooku - od aerobiku přes jogu a pilates až po zumbu


Reklama Google:

 

TOPlist