Aerobic Casopisek.czVyletiky.czFitcentra.czAerobic.cz

čtenář nepřihlášen   přihlásit se   registrovat se   informace

RSS článků   RSS akcí

Vlastní vyhledávání

Články - archiv

Josef Maršálek, pekařský a cukrářský mistr: Cukrářské trendy 2019

Inspirativní tipy pro tvořivé typy:

Vrstvení
Je úplně jedno, jestli se budou přes sebe uhlazeně vrstvit jednotlivé barvy krémů či modelovacích hmot anebo se přes sebe budou nanášet malované a “reálné” elementy (například jedlé květiny). Výsledek má pouze “oživit” jinak statický cukrářský dezert či solitér ve formě dortu.

Josef Maršálek, pekařský a cukrářský mistr: Cukrářské trendy 2019

Pastel de Nata
Vaječný koláček, CremaCatalana, Cremebrulée, eggnogTart, CustardTart-ty všechny mají společného jmenovatele. Vaječná náplň se smetanou, mlékem a kořením (vanilka, skořice, pomerančová a citronová kůra, muškátový oříšek) je v případě portugalské speciality zapečena v košíčku z perfektně křupavého listového máslového těsta. Těšte se, protože nás čekají všude.

Metalická cukrařina
Lanýže obalené ve stříbrných či měděných barvách, plátky ryzího zlata či stříbra na dezertech, malování zlatou barvou stejně, jako temperami či polévání jednotlivých zákusků třpytivou “kovovou” glazurou na bázi želatiny či pektinu. Lesklá hoch a posh do detailu odvedená řemeslná práce je absolutně v kurzu.

Choux
Pálená hmota, pate a choux či jen choux paste; jedno je jisté; cukrárny s eclairs či větrnícky se otevírají po celém světě. Neuvěřitelně flexibilní receptura, která se dá plnit sladkými i slanými náplněmi a zdobit na 100+1 způsobů, je ještě pořád na vzestupu v očích svých fanoušků. Praha na ten svůj ještě pořád čeká. A přijde, nezůstane u jednoho, stejně jako se stalo u donutů.

Josef Maršálek, pekařský a cukrářský mistr: Cukrářské trendy 2019

Méně je více
Mini verze čehokoliv budou všude, od snídaňových muffinů, po dopolední snacky a dánské pečivo, přes mini housky a preclíky k čaji. Mini kousky našich oblíbených dezertů nás a naše strávníky budou vybízet k ochutnání ne jednoho, ale několik kousků v cukrárnách a kavárnách.

Exotika
Ve formě donutů či jiného kynutého pečiva, v použití zajímavých alkoholů, ovoce či ingrediencí, klíčovou influencí zůstává Asie a Dálný východ. Veganské exotické dezerty budou zažívat zlaté časy. Nejrůznější jádrové plody v kombinaci s čokoládou, kávou či jinými funkčními super potravinami budou klíčovým focusem 2019.

Josef Maršálek, pekařský a cukrářský mistr: Cukrářské trendy 2019

P.S. Těšte se na personalizaci makronek, na ručně malované motivy od květinových a ovocných vzorů až po jednotlivé architektonické elementy. Náplně nebudou jen klasické ganache. Zmrzlina či sorbet jako náplň se také začnou objevovat na dezertních lístcích a v nabídkách kaváren a cukráren.

Marsalekjosef.com
Facebook: Maršálek Josef
Instagram: Marsalekjosef82

Tip navíc

Pochutnat si občas na kvalitních cukrářských kouscích si můžete, i když dbáte na svou postavu. Stačí si kalorický příjem hravou formou hlídat v aplikaci www.kaloricketabulky.cz.

 

text: tisková zpráva, foto: archiv PR – 18. 03. 2019, 09.02:59

 

reklama


Aerobic.cz na facebooku - od aerobiku přes jogu a pilates až po zumbu

TOPlist